Lust Auteur
Liza Daen

Ik, Liza Daen, schrijf over Lust.
In al haar verschijningsvormen: levenlust, wellust, liefdeslust, werklust en eetlust. Want voor mij is lust de bron van alle leven, een intense kracht waarin onze ware aard tevoorschijn komt.

 

 

Ik schrijf, omdat ik vind dat Lust teveel onder druk staat in deze ingewikkelde wereld. En zonder het contact met onze lust, verliezen we een beetje het contact met onszelf en missen we de verbinding met de wereld om ons heen.

Ik wil je graag inspireren dit los te laten. Zodat je jouw eigen lust de ruimte kunt geven en verbinding met jouzelf en anderen vindt. Ik schrijf ook, omdat ik het heel fijn vind om te schrijven. Het brengt me dichter bij mijzelf. Zo schreef ik de afgelopen jaren honderden blogjes, verhalen en artikelen. Ik publiceerde verschillende boeken, waarin de reeks van Lustkronieken mij het meest dierbaar is. Ik deed mee aan wedstrijden en won hier en daar ook wat.
Klik links van deze pagina voor mijn auteurs-CV.
Of kijk onder 'Publicaties'.

 

Als je het weten wilt (of niet, dan stop je hier met lezen): ik studeerde Japanse taal en letterkunde, met als bijvak en afstudeerrichting filosofie. In de schoonheid van een zo andere cultuur, ontdekte ik ook mijn eigen normen en waarden. Ik leerde bijvoorbeeld, dat het al of niet vasthouden aan de gereformeerde opvoeding van mijn vader een keuze is die ik zelf kan maken. Ik leerde ook dat dat er meer is dat alle mensen verbindt, dan er is dat ons onderscheid en dat we alleen maar hoeven terug te grijpen naar ons menszijn om elkaar te vinden. In welke culturele setting of in welk dogma we ook leven: we verlangen allemaal als mens naar liefde, veiligheid, herkenning, vriendschap en verbondenheid. 

Religie, dogmatische normen en waarden, tijdgebrek, onrust, angst en het oordeel van anderen hebben grote invloed op hoe wij onze lust beleven en uiten en daarmee hoe tevreden wij zijn over ons eigen leven.

 

In onze verlangens vinden we onze ware aard. Vanuit onze ware aard, vinden wij verbinding met anderen die hierbij passen. Zoals The Black Eyed Peas zo mooi hebben gezongen: If you never know truth, you will never know love.

 

Wat feitjes over mijzelf: Ik werk als zelfstandig organisatieadviseur in het bedrijfsleven. Ik ben moeder van drie prachtige jonge mensen. Ik heb een bijzondere relatie met Lustgenoot, met wie ik niet samenwoon. In mijn huis wonen twee hondjes: heertje Z en juffrouw T. Sociaal ben ik niet erg actief maar wel verbonden. Ik ben een echte Trekkie (Star Trek) en word vooral geïnspireerd door schrijvers Oe Kenzaburo en Haruki Murakami. Verder ben ik vanaf mijn jonge jaren fan van David Bowie en Prince. De foto's op mijn boeken ben ik zelf. En ik eet het allerliefste homemade Thaise curry of Japanse udon. Ik zing graag onder de douche. Mijn wasknijpers moeten allemaal dezelfde kleur hebben. 

Mijn levenslust sleept mij door een chaotisch leven en milde depressies die mij af en toe overvallen. In zulke periodes schrijf ik heel weinig, en daar heb ik vrede mee. Al met al ben ik blij met het leven, met alle absurditeiten die ermee gepaard gaan.


Als je het leuk vindt kom ik met plezier naar jouw event om voor te lezen, voor te dragen of een interactief gesprek te voeren. Ik wil ook best iets voor jou schrijven. Neem daartoe gerust contact met mij via het contactformulier.

 

Veel leesplezier lieve lezer. Ik hoop dat je geniet van mijn schrijfselen en je te kunnen inspireren. Laat vooral weten hoe het met jou gaat en wie jij bent.

 

Met lustige groet,

Liza