Hotelleven

Lustgenoot boekte mij een kamer in een saai- grijs- dorp-hotel, waar geen afleiding mij zou kunnen bereiken. Een enorm bad, een king-size bed en wifi, what else does a stressed girl need? 

 

Na de afgelopen stormachtige maanden was mijn administratie en things-to-do lijst een enorme puinhoop. Vorige week keek ik in mijn handtasje, op zoek naar het een of ander, en ik keek recht in de 3e wereldoorlog.  Ik realiseerde mij dat de staat van mijn handtasje rechtevenredig verband hield met de staat van mijn hoofd en gedachten.  Zelfs een rustige zondagochtend in de armen van mijn Lief bracht geen lijn meer in de chaos. Het was de hoogte tijd om de zinnen te verzetten, mijn lijstje te ordenen en mijn handtas uit te baggeren, besloten wij beiden. Maar dat deed ik niet thuis. 

Lustgenoot boekte mij een kamer in een saai- grijs- dorp-hotel, waar geen afleiding mij zou kunnen bereiken. Een enorm bad, een king-size bed en wifi, what else does a stressed girl need? 

Dus daar ging ik vrijdag, recht vanuit mijn werk. Lustgenoot ontfermde zich over mijn huisgenootjes, Heertje Z en Juffrouw T. Onwennig en met een licht schuldgevoel trok ik in mijn bunker voor twee dagen. Na een badsessie van twee uur, een half boek en een reep chocolade, drong het tot me door dat ik 36 uur de tijd had. 36 uur om precies te doen wat ik wil.

 

Ik duik mijn laptop in en werk al die dingen uit die schreeuwen om opgelost en uitgewerkt te worden.  Ik typ, ik reken uit, ik bel, ik mail, ik sorteer, ik plan...de ruimte in mijn hoofd neemt per uur toe als de blaadjes en exelsheets voor mij vollopen.  De avond wordt nacht en de nacht wordt ochtend. Zomaar.

Beneden neem ik een bescheiden ontbijt en smokkel zo snel als ik kan mezelf met een muffin en een banaan in mijn opgeruimde handtasje naar boven. Ik neem mijn tweede bad en scheer alles wat er maar geschoren kan worden, behalve mijn hoofdhaar. Want vanavond komt mijn Lief langs in de bunker. En mijn hart zingt, omdat ik hem vanavond zie. Mijn boots gaan de kast in, mijn kousen pluk ik tevoorschijn uit mijn bescheiden koffertje. Ik wil me vrouw voelen, all the way. Ik strooi met make-upjes, en hakken, en kousen en gordeltjes en parfumeer mij betamelijk op de plaatsen waar ik besnuffeld wil worden.  In de eenzaamheid van de geluidsdichte kamer en het schemer van een verloren lamp, vind ik Liza terug. 

Lustgenoot treuzelt niet op de drempel. Een week zagen we elkaar niet. Hoewel we ons best doen elkaar goed te informeren over het wel en wee van huisgenootjes, Heertje Z en Juffrouw T, en mijn opruim-escapades van 24 uur, belanden we, voorspelbaar- ik weet - in sneltreinvaart in het kingsize bed. Lustgenoot heeft mijn tas met speelgoed meegenomen, die met glimmende ogen wordt leeggeschud op bed. Voor ons ligt luilekkerland. Hij is mijn luilekkerland. 

De idee dat we een zee van tijd voor ons hebben, ons hoofd is opgeruimd en niemand ons storen of horen kan, maakt dat we rondwentelen in lustige wereld die we lang niet hebben bezocht. De energie en bevrijding zijn verpletterend intens.

Bij het nakeuvelen, vlak voor het diner, bedenkt Lustgenoot zich dat dit hotel zich op aanrijd-afstand bevindt van een befaamde parenclub. We zijn kinky all the way, maar parenclubs staan bewust niet in ons repetoire. Ieder zijn of haar ding en we zijn blij dat zoiets bestaat tegenwoordig voor de lustige mensch. Vooralsnog hebben wij evenwel voldoende aan elkaar. Toch intrigeert het ons. Hoe werkt zoiets? Wat voor mensen gaan daarheen? En hebben ze daar ook speelgoed om te lenen en, en, en...de speculaties proberen we te onderbouwen met een bezoek aan de site.

Het is Valentijnsweekend, staat er. Feestjes met DJ, verkleedpartijtjes, uitkleedpartijtjes en gratis een extra vriendinnetje mee. En een shuttlebus van en naar ons hotel, want het feest gaat door tot 4 uur ‘s nachts. We zijn onder de indruk. Dat extra vriendinnetje lijkt ons wel wat, alleen dan niet in een club-setting. Lustgenoot en ik, beiden aan de schrijverij, hebben nimmer een gebrek aan fantasie en voor we het weten hebben we de hele setting en gang van zaken doorgenomen en uitbedacht. 

Ondertussen begint mijn maag te rammelen. Goede tijdloze sex en fantasie verhalen maken me hongerig. Als een keurig braaf stelletje gaan wij gekleed naar beneden en nemen wij plaats tussen de families met opa en oma en de appelmoes met een kers erop. Mijn hand ruikt nog naar de lizzy-juice en wizzard-zalving.

We kijken beduusd rond, het is niet vaak dat wij ons in zo’n gelegenheid begeven. Mijn oog valt op twee tafeltjes verder. Een dame van 35 schat ik in, met kort rood haar en bijgestaan door een gestoppelde dertiger met toffe schoenen; ze zien er net zo onwennig uit als wij. Lief en ik kijken elkaar aan en denken precies hetzelfde: die hebben de Valentijnsweekend deal van de club, een avondje uit en met de shuttlebus heen en weer. 

En voor we het weten gaan we alle aanwezigen af: ‘Die daar? Nee, zij kijkt te zuur. Die wel, zeker, die gaan ook, kijk maar, ze heeft HeleHogeHakken aan (ik kijk direct geïnteresseerd) met netkousen.’

Het is te leuk: we bedelen ook een hippe opa en oma een plaatsje toe op een centraal bed met jong grut er omheen dat toekijkt en gaan helemaal los op wat zij zouden doen. Kunnen wij jonkies nog iets van leren toch? Bij het roken van ons after-diner sigaartje buiten, staan ze nog net niet in rij voor de shuttlebussen die af en aan rijden. Wie had dat gedacht, in dit grijze dorp?

Het lenigen van de honger en onze fantasie-reis met alle aanwezigen maakt een andere honger weer los. Dat wij alle gesmeede plannen nog doornemen komt pas veel later op de avond aan de orde. Ons eigen feestje op het kingsize-bed wordt gelardeerd met flarden fantasie van dat gratis extra vriendinnetje. Te leuk!

Bij het ontbijt de volgende dag, zien we in het laatste kwartier dat ontbijt nog mogelijk is, een hele stoet stelletjes voorbijkomen, die met kleine ogen elkaar een beetje opgelaten groeten en aan de gebakken eitjes gaan.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0