Hentai

Zo af en toe beland ik op de meest vreemde plaatsen. Dan weet ik niet eens waarom en hoezo, ik ben er gewoon ineens. Ik kijk om me heen en alsof er een speciaal radar aangaat, word ik naar de erotische kant van de zaak toe getrokken. Je kunt mij in de meest charistelukke omgeving zetten, of in de Disney-store, met mijn dirty-mind ontdek ik erotiek in het onverwachte.

Nou ja, vandaag dus. Ik kwam terecht in een Anime-winkel. Ken je  de Japanse Anime (tekenfilms) en Manga (strips)? Ik vind het enig!  Het lijkt allemaal zo onschuldig....not! Meisjes met superpowers, staartjes en sokjes en lieve stemmetjes en een superkort rokje. De meest uitzinnige uitdossingen, voor heren en dames. Stereotypes en archetypen, verpakt in avant-garde en futuristische outfits en settings. Helden en anti-helden, goed en kwaad, onschuld en verborgen erotiek, heerlijk, een prachtig speelveld.

Enniewee, ik stond ineens midden in die winkel en achterin de zaak bleek een lokaal-ieniemienie-anime-event gaande te zijn. In de pauze stroomde de shop vol met uitgedoste cosplayers. Best geil, van die meiden met gekke pakken, strakke hoge laarzen met plateauzolen en enorme roze pruiken waar Liza Daen van watertandt. Ik keek mijn ogen uit en genoot vanuit een hoekje met volle teugen. Na tien minuten was de pret weer over, want de uit de kluiten gewassen puberts haastten zich naar binnen voor de volgende film. In mijn hoekje keek ik zo wat om mij heen. In een winkel met duizenden manga in tientallen kasten, bleek ik voor de kast met Hentai te staan. Alsof het universum dat zo voor mij had uitgezocht.

 

Tja, wat doe ik dan? Ik pak er eentje, blader wat, en dan is het hek eigenlijk al van de dam. Voor iedere fetisj een eigen reeks. Die Japanners kunnen er wat van hoor, met die fetisjen. Ik heb heimelijk staan smullen in mijn hoekje, want het is natuurlijk onbetamelijk het pubertvolk openlijk te shockeren met een oververhitte Liza. Ik ben wel wat gewend, dat zal geen betoog hoeven, maar ik keek mijn ogen uit. En wat me het meest intrigeerde, waren de tientallen boekjes over de heren- liefde in een boeketreeks-achtige verhaallijn. Homo-erotiek in een boeketreeks? U begrijpt, mijn nieuwsgierigheid werd onstuitbaar! 

Verhaallijn:  Jongens die succesvol zijn en tegen hun geaardheid vechten omdat het niet wordt geaccepteerd door rijke vader, maar tegen wil en dank verliefd worden op de arme huisknecht die voor zijn gevoelens uitkomt. Uiteindelijk worden ze door de passie overmand en nemen ze elkaar ondersteboven en achterstevoren. In geuren en kleuren, zonder enige terughoudendheid uitvergroot uitgebeeld. Zelfs het druppeltje op de enorme eikels ontbreekt niet. In het tweede boekje kwam ik, na de bekende worsteling van de hoofdpersoon, terecht in een enorme orgie, waar de druipende pikken, vastgenagelde billen en de zaadstralen me in de ogen spoten. Brrrrrr!

 

De jongedame van de shop (zelf overigens ook in een alleraardigst pakje en twee staartjes) liep net langs toen ik watertandend een derde exemplaar uit de kast toverde. Ze hield even in, keek om zich heen en boog zich discreet naar me toe. 

‘U weet dat dit de Hentai sectie is toch? Hier staat alleen maar ero-manga. Voor de gewone manga kunt u aan de andere kant terecht.’

Zo schattig. Kennelijk zag ik er zo onschuldig verbaasd uit, dat ze zich genoodzaakt voelde me gerust te stellen. Ik glimlachte breed en vertelde dat Hentai juist mijn bovenmatige interesse heeft, niet in het minst omdat ik zelf een ero-schrijfster ben. En, voegde ik direct toe, ik razend benieuwd was wie dit soort boekjes kopen, aangezien ik eigenlijk nooit mede-kinksters in deze winkel heb gezien.

‘Nou,’ zei ze enthousiast, ‘dat is nog best eigenaardig! De meeste van dit soort manga verkoop ik aan vrouwen tussen de 19 en 25 jaar! Ik heb daar eens over gesproken toen ik op een anime-event was. Zoals mannen het heerlijk vinden om naar twee vrouwen te kijken, zo kijken vrouwen graag naar twee of meer mannen. Maar echte porno zonder romantiek en emoties slaat minder aan onder die doelgroep. Juist het hele lijden en de worsteling er om heen blijkt aan te slaan.’ 

 

‘Maar dat is geweldig’, zei ik, ‘en wie kopen dan die fetisj-strips?’
Nu wilde ik het fijne ervan weten ook. Dat bleken vooral jonge mannen te zijn, hier en daar vergezeld door een jongedame. 

Hoe meer ik keek, hoe enthousiaster ik werd. Een in het westen verborgen schatkamer lag hier zomaar! 

 

Ik ben eens in Japan geweest. Ik herinner mij een keer in de ochtend metro, tussen de slaperige werkende burgers en opgetogen kinderen in schooluniform, dat een heel gewone keurige nette stropdas-meneer naast me ging zitten en zijn manga tevoorschijn haalde. Die manga’s worden veel in het openbaar vervoer gelezen moet u weten. Met een lichtbruin papiertje er om heen.  Je kunt zoiets niet helpen, dat je oog er dan even opvalt bedoel ik. Het bleek een uiterst heftige strip, waarin een onschuldige deerne met enorme borsten in de touwen werd geslagen, en een woeste man met een enorme penis haar op het punt stond dramatisch te nemen, tegen haar wil. Destijds was ik verbijsterd, dat zoiets gewoon in de metro werd gelezen alsof het de krant was. Gaandeweg de tijd leerde ik, dat het volstrekt normaal was. ‘Do, don’t tell,’ zo gaat dat in Japan. Niemand lijkt er echt van op te kijken. Terug naar mijn winkelavontuur.

‘Als u ero-anime interessant vindt, heb ik nog meer leuke dingen hier staan,’ ging het meiske verder. Ik werd meegenomen naar een wand met vitrines. In de laatste vitrine in de hoek stonden een paar beeldjes. Heel mooie, uiterst vermakelijke en geile posities van Anime heldinnen. Prachtig! Waren ze niet zo prijzig, had ik er zeker eentje meegenomen.

Helaas miste ik wel het equivalent van heren in dezelfde hoedanigheid. Emancipatie is dan wel doorgedrongen in mainstream Anime, maar nog niet in de erotische variant hiervan, concludeerde ik.

Ik doe deze week nog wat research en ga volgende week terug om er enkele aan te schaffen.  Sterker nog: ik overweeg er zelf eentje te schrijven met een uitermate leuke tekenaar die ik ken.  In de meest geemancipeerde variant die ik kan bedenken. Leuk, nieuwe inspiratie! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0