Meer dan Lustgenoot

Het was heerlijk warm in bed vanochtend. De wetenschap dat ik er zo uit moest om Belangrijke Dingen te doen, maakte dat het bed extra lekker was. Nou ja, eigenlijk, het ging niet om het bed.


Wat het zo onweerstaanbaar maakte was Lustgenoot, die er ook in lag. In lepeltjeshouding waren we wakker geworden en zo lagen we nu nog. Tegen mijn kont groeide zijn goedemorgen-enthousiasme. 

 

‘Weet je wel dat het vriest buiten,’ meldde hij me. Ik zuchtte. Ja, dat wist ik. Mijn voet die zojuist een poging deed het bed te verlaten had me dit al ingefluisterd.

Hij sloeg zijn arm om mij heen, trok me dichter tegen zich aan en legde een hand tussen mijn borsten. Als verrukkelijke incentive schuurde hij met zijn ongeschoren stoppelbaard langs de huid van mijn nek. Brrrr.

‘We hebben nog heel eventjes schatje, voor de Grote Wereld begint.’

Ik draaide mijn billen nog dichter tegen hem aan en greep me vast aan zijn arm.

‘Had je een voorstel om die tijd te verpozen?’ vroeg ik geheel onschuldig. Een enorme lik over mijn rug, die uiteraard voorspelbaar naar iets anders leidde,  was zijn antwoord.

 

Heel eventjes werd iets langer en hoewel het Heel Belangrijk was wat ik moest doen, zat er gelukkig geen tijd aan verbonden dit keer. Na het warme intermezzo bleef het onuitstaanbaar verschrikkelijk ons warme eiland in de koude zee te moeten verlaten.

 

‘Ben je weer in slaap gevallen?’ vroeg ik, toen LG diep begon te ademen.

‘Huh, uhm, nee, echt niet. Ik lag gewoon te denken.’

‘Yeah, right. Is goed schat, ik ga opstaan.’

LG hield me tegen en keek me ernstig aan.

‘Ik wil meer zijn dan alleen jouw LUSTgenoot,’ zei hij met zijn serieuze stem. Ik bloosde. Want dat hij sinds lang veel en veel meer is dan alleen mijn Lustgenoot, wist ik natuurlijk al. Ik zeg het alleen niet zo vaak, op papier. Zijn ongeschoren kin stak hij nurks naar voren.

‘Of presenteer je mij alleen als uitwendigheid?’ 

Ik rolde terug het bed in, tegen zijn voorzijde dit keer. 

‘Maar weet je dan niet, mijn lustige lief, dat je mijn allerliefste bent? Mijn beste vriend, mijn kritikaster, mijn Lizafluisteraar die mij altijd tot bedaren brengt, mijn inspiratie, mijn zielsverwant, mijn partner, mijn Grote Liefde?’ Ik zei het hardop, mijn lippen tegen zijn wang.

Het werd even stil in bed. Niet van de lustigheid dit keer, maar van wederzijdse ontroering. We komen van ver, hij en ik. En het is een wonderlijk cadeau van het leven, dat wij hier samen zo konden liggen.

 

En nu staat het hier. Op mijn blog. Voor mijn Lustgenoot. Die veel en veel en veel meer is dan alleen mijn LUSTgenoot. Omdat ik dat durf.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Jor (dinsdag, 03 januari 2017 10:52)

  Je bent een gezegende vrouw Liza, koester elkaar goed!

 • #2

  Antoinette (dinsdag, 03 januari 2017 12:32)

  Prachtig dat je het durft uit te spreken! Jullie zijn prachtig! xxx

 • #3

  Trees (maandag, 09 januari 2017 15:03)

  Mooi Liza... ben heel blij voor je! Het is het mooiste wat er is, als je alles met elkaar kunt delen! Ik weet hoe het voelt! :-)

 • #4

  Lex (vrijdag, 20 januari 2017 14:07)

  "een wonderlijk cadeau van het leven"... Dat is het. Maar het blijft een cadeau! En wat voor één!