2017: Nieuwe kaarten nieuwe kansen

Vaarwel 2016. Ik denk aan je als een goed jaar. Anders dan alle andere jaren. Een mooi jaar, met vooral veel hoogtepunten. Letterlijke en figuurlijke. Een jaar waarin ik liefde en lust op een nieuwe manier bezag, waarin ik leerde verenigen, verbinden en harmonieus samenzijn. Lustgenoot en ik. En met andere lieftallige naasten. En met de rest van de wereld. Een jaar waarin ik zo veel heb overwonnen en achter me heb kunnen laten. Een jaar dat me tot dankbaarheid stemt. Ja, het was een bijzonder jaar, vol van liefde en nieuwe lusten.

 

Ik schreef meer dan 100.000 woorden. Ontdekte een nieuwe stijl van schrijven, die minder productief is maar wel dichter tegen mijn hart aanligt. Heb de eerste Afrodite kunnen publiceren. Heb weer meegedaan met de erotische schrijfmarathon en werd tweede. Ik maakte 38 blogs, verscheen in een flits op tv bij de Nationale Sekstest, publiceerde 6 verhalen in Cosmopolitan Online (en stopte daar ook mee), had een leuke column in het leuke online mannenblad Shave-Up, kon meedoen aan Eroticon in Bristol met prachtige mensen, kreeg een speciale vermelding in de schrijfwedstrijden van Oh-Magazine en Sinfull Press, mocht een voorwoord schrijven en bij de boekpresentatie iets voorlezen, ontmoette heel leuke en bijzondere mensen – online en realtime, participeerde in 5 heerlijke EWA-bijeenkomsten en heb ondersteund bij het redigeren van twee mooie romans van bekenden. Ik heb prachtige berichtjes gekregen van mensen die mijn werk fijn vinden om te lezen. En ik heb, geloof ik, de existentiële eenzaamheid enigszins achter mij gelaten. 

Ik ben best een beetje groos met mijzelf.

 

Toch ging ik heel obstinakel de laatste week in.  Een best heftige dit keer. Soms vergeten we wel eens alles wat we wel bereiken en kunnen we alleen zien wat we nog meer willen en nu ontbreken. Denken in armoede in plaats van rijkdom, emotioneel – en spiritueel.

Ik ben niet van de materie en de hebbedingen. Voor mij staat zelfverwezenlijking en levenslust echt bovenaan en ik heb geleerd hoe materie van weinig belang is in de Levenslust.

 

Maar toch...toen ik dit prachtige rijtje met alles wat Liza Daen heeft gedaan in 2016 bekeek, ontbrak er een niet onbelangrijk aspect.  Naast voldoening, en intense blijdschap, nooit aflatende levenslust en bevredigde schrijflust heb ik nergens een cent aan verdiend. Nee, ook niet bij de bladen, tot ieders verbazing. Financieel zwoeg ik mij hard door het leven en de verantwoordelijkheden, nog steeds. En hoe harder ik moet werken voor de kost, hoe minder ik kan schrijven. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven, het is niet anders. Soms ben ik moe, heel moe daarvan. Daar word ik obstinakel van. Dus.

 

Maar: ik heb plannen. Grote plannen. Nieuwe wegen en nieuw leven voor oude ideeën. Nu ik weet wat verbinden is, begin ik ook aan het verbinden van mijzelf met een ander leefmodel. Een model waarin levenlust als altijd bovenaan staat en Lust voor mij de weg is naar zelfverwezenlijking. En tegelijkertijd een model waarin ik een klein beetje kan verdienen met wat ik het allerliefste doe. Voor mijzelf en voor anderen. Want ik deel graag.

 

De obstinakeligheid heb ik op deze oudejaarsavond opgestookt in de open haard. Lustgenoot en ik hebben met kneuterige oliebollen en een glaasje bubbelprik het nieuwe jaar verwelkomd. En ik ben er gelukkig van, van alles.

 

2017. Yup, dat gaat een nog beter jaar worden. Let maar op!

Ik wens jullie, mijn lieve leuke fijne en gewaardeerde lezers, een prachtig, energiek en vooral Lustig jaar toe!

Reactie schrijven

Commentaren: 0