Bodylotion

Iedere vrouw heeft zo haar beautygeheimen. Dit is wellicht beter te vertalen als: methoden-om-imperfecties-te-verbeteren. Vrouwen zijn kritisch op zichzelf.

 

‘Ojee,’ denkt u nu misschien, ‘niet weer zo’n feministisch bolwerkblog.’ Nee, dat is het niet. 

Wel neem ik u even mee naar één van mijn imperfecties en hoe u van geleverde citroenen een heerlijke limonade maakt. Ik las namelijk onlangs een kort interviewtje met Alicia Keys. Of was het een statement? Ik weet het niet meer. De boodschap nestelde zich in ieder geval genoeglijk bij andere opmerkingen en projecties die ik min of meer verzamel van ‘powergirls’. Dames zoals Pink en Neneh Cherry, bless them!

 

Terug naar Alicia.  Ze wist haarfijn neer te zetten hoe haar zelfbeeld werd beïnvloed door de tendens te modificeren en upgraden. De maatschappelijke drang naar perfectie biedt weinig soelaas aan ons vrouwen. Er is een ideaalbeeld waaraan we ‘moeten’ voldoen om mooi gevonden te worden. En mooi zijn lijkt het hoogst haalbare. Afijn, u kent het plaatje. Het plaatje dat duizenden malen per dag door de media wordt geprojecteerd. 

Alicia heeft in ieder besloten zich meer en vaker ‘au naturel’ te portretteren. Geen photoshop om de putjes uit de dijen te maskeren, geen make-up om het puistje weg te werken en geen boob-job om een beetje decolleté te hebben. Ze stopt er mee. Het statement werd voorzien van een indrukwekkende foto van een zeer zelfbewuste Alicia zonder make-up. En ze was prachtig as-is.

Nu weet u wel dat ik het heerlijk vind me op HeleHogeHakken te bewegen, me in knellende korsetten te persen en de wimpers stevig aan te zetten voor een zwoele look. En ik kan best een avondje zoet zijn met het uitproberen van nieuwe nagellakjes en oorbellen en krulzetters en sexy-gezichten-maken in de spiegel. Maar als ik niet publiek ben, loop ik ook ‘au naturel’ met openhangende ochtendjas en sokken en kom ik niet eens in de buurt van mijn toilettafel.

Lustgenoot trekt zich er niets van aan. Hij kust mij in de ochtend make-uploos wakker en streelt mij in het voorbijgaan over de loshangende lichaamsdelen. Het is heerlijk je gewild en geliefd te weten ook als je ‘au naturel’ bent.

 

Mijn imperfectie heeft niets te maken met het wel of niet voldoen aan het ideaalplaatje wat vormgeving betreft. Ik vind mijn wulpse vormen die alle perfecte maten tarten prima. Ik bezie mijn wimpers die zo licht zijn dat je zo bijna niet ziet zonder mascara liefdevol. Ook het feit dat de zwaartekracht zich steeds meer laat gelden op borsten en billen en huidplooien doet mij niet zoveel. Oké, het is even wennen als je op een dag in de spiegel kijkt en ineens denkt: ‘waar is mijn kont gebleven?’ Om aansluitend te ontdekken dat deze niet meer kogelrond uit zichzelf de wereld in kijkt, maar ineens een zône lager hangt en aandacht nodig heeft om de wereld te kunnen blijven zien.

Dat is wel een momentje in een vrouwenleven. Ook dat ik, met mijn cupsize in ieder geval, niet meer met goed fatsoen BH-loos in mijn tshirtje kan lopen, had een dagje verwerkingstijd nodig. Maar dat zijn zaken die zijn zoals ze zijn en ik geniet dagelijks uitbundig van mijzelf zoals ik ben. Lustgenoot ook overigens, als ik me niet vergis.

 

Het mooie is dat ik heb ontdekt hoe ik mijn imperfectie in kan zetten voor een Lustig Leven. Ik heb namelijk een extreem droge huid. Doe je niets aan, zo ben ik geboren. Ik heb wel eens een smeersel-loze week geprobeerd, met het idee dat mijn huid zelf de kans krijgt het een en ander te herstellen tot een acceptabel niveau. 

Het was geen goed plan. De vellen hingen er bij, eerlijk waar.

Ik verging van de jeuk en mijn huid leek wel een papyrusdocument dat na 2000 jaar ergens uit dezelfde grot tevoorschijn kwam als de Dode Zee-rollen. 

 

Mijn huid heeft het nodig dat er dagelijks wordt gesmeerd met vettigheden. Zo. Dan weet u dat.  Ik overleef met gemak een dag zonder mascara, maar een dag zonder mijn bodylotion is uit den boze.

Zonder mijn dagelijkse zalving trekt mijn gezicht zo strak dat ik bang ben dat het barst als ik de glimlach van een aardige voorbijganger beantwoord. Smeren dus. Iedere dag. Met zoveel mogelijk natuurproducten, want anders ben je voor je het weet een wandelende chemicaliën-opslagplaats.

 

Ik neem aan dat deze informatie niet bepaald uw leven als lezer verrijkt. Maar misschien dat de volgende scène meer tot uw verbeelding spreken kan.

 

Ik maak er geen geheim van dat ik een groot fan ben van facials. En Lustgenoot kan mij ook uitermate inspireren door ‘The Big Moment’ zichtbaar, voelbaar, uitsmeerbaar en vooral likbaar ergens anders op mijn lichaam te doneren. Op hè, niet in.  Mag ook overigens, maar daar ging deze blog nu even niet over.

Het enorme voordeel van een droge huid speelt hierbij zeker parten. Mijn huid ab-sor-beert namelijk als een gek! Iedere zaaddonatie van Lustgenoot wordt in korte tijd ‘gedronken’ door mijn behoeftige poriën en draagt bij aan de souplesse van mijn huid. Medisch gezien durf ik zelfs te stellen dat er geen betere herstelkuur is voor een extreem droge huid, dan de natuurlijk geproduceerde bodylotion van Lustgenoot. 

 

Leuk, zoals de dingen gaan. Zoals mijn imperfectie die in positieve mate bijdraagt aan de Lustigheden des Levens. En dat ik na een ochtend schrijven in de zon, een meedogenloze grijns krijg toegeworpen als ik zeg dat mijn huid zo snel droog wordt.

‘Zal ik je zo even insmeren schat, met bodylotion?’

Zo mooi dat een mens zelfs van zo’n zinnetje geil van kan worden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Fenne van Heemstede (maandag, 06 juni 2016 11:45)

  :D

 • #2

  Thislexy (donderdag, 11 augustus 2016 01:08)

  Al eens gedacht aan een abonnement bij de "bodylotion"-donorbank?

  Groeten,
  Lex.