Mijn Orgasme

Volle sexuele bevrediging. Dat is wat Van Dale zegt over het woord orgasme. In de medische hoek kunnen we allerlei verhandelingen vinden over het hoe, waarom en de verschijnselen ervan. Voor mannen en vrouwen worden heel verschillende processen beschreven. Welbeschouwd komen de meeste mannen makkelijker tot een orgasme dan de meeste vrouwen. Ik vrees dat ik niet in de categorie ‘de meeste vrouwen’ val, want het bereiken van een orgasme is voor schrijfster dezes over het algemeen geen probleem. Dat is een zegen en een aangeboren talent natuurlijk. .

Wat we helaas wat minder lezen in de literatuur is wat we als mens beleven in en met een orgasme. Hoewel ik een groot liefhebster ben van goede porno, zien we ook helaas niet zo vaak het klaarkomen der dames goed in beeld gebracht. In tegenstelling tot de spuitfestijnen der heren, die ik overigens met groot genoegen bekijk. 

Wat gebeurt er eigenlijk emotioneel en mentaal met ons, voor, tijdens en na een orgasme? Uiteraard kan ik alleen verhalen vanuit het vrouwelijk perspectief. Wat Lustgenoot beleeft kan ik alleen aan de buitenkant zien, al zuigen zijn ogen mij mee in een prachtige draaikolk a moment suprême. 

 

Dan is er ook nog het feit dat ik geen enkele manier heb om te peilen hoe andere vrouwen hun orgasme ervaren. We kunnen er over spreken met elkaar, maar voelen hoe het is...daar kunnen we alleen naar gissen. Met andere woorden: ik constateer dat als ik over de emotionele en mentale ervaring van het orgasme spreek, ik alleen kan spreken over mijn eigen ervaring.  En met die bril van mijn eigen ervaring ik de wereld van het orgasme bekijk.  Het is nu eenmaal een van die dingen des levens die als ervaring niet overdraagbaar zijn. Dat ik nooit zeker zal weten hoe een andere vrouw, of mijn Lustgenoot, een orgasme beleeft, geeft wel wat frustratie. Maar ik heb me er, na het schrijven van deze blog, toch bij neergelegd. De titel van dit blog heb ik veranderd van ‘Het Orgasme’ naar ‘Mijn Orgasme’. Dat is dan wel zo eerlijk, vindt u niet?

Afijn, mijn orgasme dus. Ik lees dat de geleerden het niet eens zijn over de verschillende verschijningsvormen van het orgasme: clitoraal of vaginaal. Mij maakt het eerlijk gezegd geen fluit uit, beide is natuurlijk gezellig. Dat er verschillende soorten zijn, kan ik echter wel beamen.  Mijn categorieën echter zijn bepaald niet wetenschappelijk. Ooit beschreef ik het ultieme moment als:

Ik stierf een beetje dood, in onsterfelijk ontwaken’.
Hoewel ik sindsdien minder hoogdravend schrijf, vind ik deze woorden nog steeds zeer van toepassing. Niet alle orgasmes zijn zo... alomvattend.

 

Zo hebben we het oppervlakkige ‘’Oefff”, een aangenaam, meestal snel en niet al te heftig momentje. Emotioneel doet het weinig anders dan een kortstondige verlichting geven van de alledaagse beslommeringen. Mijn ‘’Oefff’’ momenten zijn aangenaam en prettig, dat wel, en gaan gepaard met lokale electrische tintelingen. Ik kan het bereiken in de file, stilletjes op het toilet van kantoor of even tussendoor als Lustgenoot en ik toch niets anders te doen hebben. Emotioneel doet het weinig meer voor me dan een goed humeur.

 

Dan hebben we het “Oh yeah!”. Hier nemen we de tijd voor om te bereiken. Meestal gaat het gepaard met een hete vrijpartij, al dan niet lang of kort en al dan niet met onszelf of een partner. Het gaat verder dan kortstondige fysieke verlichting en geeft een gevoel van verzadiging, een beloning wellicht, een pleister op de wonde die het Leven heet. 

De electrische tinteling  verspreidt warmte in het brein. Ik word er blij van. Het goede humeur zet zich zo ver door dat ik gerust op mijn knieën en tandenborstel de vloer schrob daarna en dat nog zingend doe ook. Deze vrolijkheid echter is geen zielsmatige aangelegenheid, geen emotionele explosie.

 

Voor de ware wellust en zielsmatigheid komt de aanwezigheid van mijn Lustgenoot om de hoek kijken: het alomgeprezen ‘’Oh My Lord!” orgasme. Waarin ik verdrink in het Lustiversum,  de controle over mijn gedachten en mijn lichaam volledig is verdwenen, een warmtegolf zich als een kernbom-wave door mijn lichaam verspreid en ik na het wegebben van de laatste stuiptrekkingen me moet zeker stellen nog op aarde te zijn. Al dan niet gepaard met ejaculatie, is dit type orgasme voorbehouden aan momenten van intense intimiteit en verbondenheid. Het kan een paar seconden zijn of het kan een multi-orgasme zijn dat golf na golf mij vele minuten lang van de aardbodem doet verdwijnen. Het heeft namelijk niets te maken met het passeren van de tijd maar om het maken van een connectie. Een connectie met elkaar, met de diepste krochten van mijn wezen, met de wereldvrede en het Leven zelf. Amen!  

 

Het “Oh My Lord” orgasme gaat veel verder dan het fysieke genoegen, het is een zielsmatige bevrediging die ontstaat in het mooiste spel dat het Leven ons biedt. Behalve dat de electrische tintelingen van teennagel tot haarwortel heen en weer schieten en de Lustorganen zich niet meer beperken tot de kruisstreek (maar het gehele lichaam is veranderd in een erogene zone), is mijn emotionele staat er een van openheid en ontroering.  

De gouden draden die de verbinding vormen tussen de electrische lading en het midden van mijn hart glanzen en glinsteren tot het bijna zeer doet aan mijn ogen.  Hier spreken we over Overgave. Een Overgave aan de Lust, aan het Leven, aan de Liefde, een Zen-moment van Zijn, een draaikolk die ons meesleurt de diepte in en ons verward en draaierig weer uitspuugt in de tegenwoordige tijd. Jawel, het kan. Met gummibenen wankel rondlopend,  is de tijd vooruitgesprongen en hebben we geen idee waar ze is gebleven.  Ik heb een hese stem en weet niet of dit komt omdat ik geschreeuwd zou hebben of dat de lucht mijn keel ingleed toen ik bijna ademloos werd. Ik ben scherp en helder van geest en ben doorgedrongen tot alle Grote Geheimen van Het Leven zelf! Mijn gezichtspieren en climaxale spieren doen pijn van de groteske spasmen. De emotionele extase brengt met zich mee dat Alles Liefde Is en Liefde Alles Is. Dus. Dát soort orgasme, that’s what I’m talking about! 

 

‘Ik stierf een beetje dood in onsterfelijk ontwaken’! ‘Volle sexuele bevrediging’ steekt daar toch een beetje magertjes bij af. Wellicht stuur ik Meneer Van Dale deze blog eens toe. Zou toch leuk zijn als het zo in het woordenboek terecht kwam!

Reactie schrijven

Commentaren: 0