De cock-ring

Je hebt ze werkelijk in alle soorten, maten en materialen: de cock-ring.

Nu heb ik best ervaring met allerlei speeltjes in verschillende hoedanigheden, maar een cock-ring kan ik zelf niet benutten en ben in deze geheel afhankelijk van de wil of onwil van Lustgenoot om te getuigen van het nut of genot van dit illustere attribuut.  

In ronde 2 van de Erotische Schrijfmarathon 2016 van EWA, waaraan ik wederom met veel plezier een genoegen meedoe, was de opdracht een masturbatie-scene te beschrijven in een luttele 100 woorden, waarin een speeltje werd gebruikt met als doel om klaar te komen. Nu ja, dat lijkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet, leuke lezers! Honderd woorden is bar weinig om een pakkend en meeslepend verhaaltje te schrijven. Kijk, daarin ligt nu precies de heerlijkheid van de marathon. Het dwingt ons auteurs heel krachtige woorden te benutten die in zichzelf verbeelding opwekken, zodat je in een paar zinnen iets kunt neerzetten waar de lezer zich door geraakt voelt. 

 

Voor masturbatie-scenes in het damesperspectief ligt een dildo of vibrator wel voor de hand. Ik zocht dan ook naar een ander speeltje en kwam op de Ben Wa balletjes uit. Gelukkig waren er ook enkele andere attributen te vinden in de smeuïge verhaaltjes. Zoals de Organic Orgasm Octo uit 2025, een geniale vondst! Voor de mannen zag ik ook interessante plastische zaken passeren, zoals kunstvagina’s, silicone mondjes en kontjes, en zelfs een grote pop en anale balletjes. Evenwel:... waar was de cock-ring? 

Ik was er juist zo nieuwsgierig naar en heb hem met node gemist! Is de cock-ring wel een speeltje waarmee een orgasme kan worden gestimuleerd?  Nu ik aan de laptop zit, ben ik eens het net opgegaan om deze omissie te onderzoeken: wat is de zin en onzin van een cock-ring?

Dit zegt Wikipedia ervan: 

Een cock-ring, ook wel penisring genoemd, is een ring van metaal, rubber, leer of siliconen die om de penis geschoven wordt en als doel heeft langer een erectie te houden. Een cock-ring met haren of borsteltjes zorgt voor extra stimulatie van de clitoris en schaamlippen en wordt wel een geitenoog genoemd.De meeste cock-ringen worden om penis en achter de balzak bevestigd. Als de penis in erectie komt, zit de ring er strak omheen, waardoor het bloed de zwellichamen niet of slechts moeilijk kan verlaten en de penis stijf blijft. Een bijkomend effect is dat de testikels dan niet te strak tegen de basis van de penis getrokken kunnen worden. Zo kan men beter met de testikels spelen wanneer een man op het punt staat een orgasme te krijgen. Doordat ook de plasbuis afgeknepen wordt, zal een orgasme "heftiger" zijn.

Het te lang achtereen of te regelmatig gebruiken van een cock-ring brengt risico's met zich mee. Doordat de bloedvaten afgekneld worden kunnen deze beschadigd raken. Daarnaast kan het langdurig hinderen van de bloedsomloop schadelijk zijn voor de penis. Laat een strakke penisring niet langer dan 20 à 30 minuten om de penis zitten. Het is dus van belang om precies te weten welke binnendiameter de cockring moet hebben.

Oh, oke, het stimuleert dus het een orgasme niet direct, maar geeft een meer langdurige erectie en zorgt voor een intenser orgasme. Hoewel een intenser orgasme na een langdurige erectie, mijzelf even verbeeldend een man-mens te zijn, best aantrekkelijk in de oren klinkt, zijn de dreigingen van “afgeknepen plasbuizen en langer-dan-30-minuten-beschadigingen” dan weer niet uitnodigend.  Je zou maar net de tijd vergeten in een uiterst heerlijk intermezzo! 

 

Het mysterie waarom er geen cock-ringen ten tonele verschenen in ronde 2 is hiermee echter nog niet opgelost.  

Een verdere google-expeditie leert dat er veel verschillende ringen bestaan: van metalen knalharde ringen tot heel flexibele en rekbare, en...hola, vibrerende ringen en ringen waar van alles op en aan zit om de meedoende dame te behagen. Now we’re talking.

Ik klik op het icoontje met de veelbelovende tekst: cock-ringen voor hem EN haar. Een wondere wereld vouwt zich voor mij open. Ik zie ringen met dansende dolfijnen op de rand, die klaarblijkelijk voorovergebogen de clitoris moeten stimuleren. Nu ben ik volstrekt tegen sex met dieren, maar allez, het gaat hier om de functionaliteit en meestens ziet de dame die in katzwijm de dol-fijne vibraties ondergaat het gehele apparaat niet wanneer het correct wordt gebezigd nietwaar? Maar zeg nu zelf: een geitenoog.....brrr, huiveringwekkende naam. 

Hoe dan ook, we hebben ‘m nog niet uitgeprobeerd, die cock-ring. Iets met imago en een lichte aversie tegen geitenhaar, dolfijnen en stalen dwangbuizen. Gepaard gaande met een niet te verwaarlozen angst dat, wanneer we de tijd vergeten en er in het aanhoudend spelen geen tussentijds orgasme plaatsvindt, er vre-se-lij-ke dingen gebeuren kunnen. Mochten we deze angsten overkomen, zal ik u uiteraard per omgaande verwittigen.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  nelly (zondag, 20 maart 2016 18:37)

  ja liza ik ken ze die kockringen. de grappigste vind ik de zachte rubberen die lichtgeven. een mooi fluoriserend brede ring. ik wist niet dat veelvuldig gebruik schadelijk zou kunnen zijn. daar ben ik immers een vrouw voor. mijn lustgenoot heeft verschillende ringen liggen en ik was in de hoedanigheid als blinde zo blij dat ik ze mocht bekijken. de geitenoog ken ik niet.

 • #2

  Stout_besigheid (zondag, 20 maart 2016 21:15)

  Ze zijn er in allerlei soorten en maten en, ja, je moet er van houden. Je kunt er zelfs een haarelastiekje voor gebruiken.
  De leukste zijn natuurlijk die dingen die ook trillen.