Gesundheit!

 

Als schrijver, want zo zie ik mezelf wel, heb je af en toe je research te doen. Bevraging van derden, online en proefondervindelijk veldonderzoek om de schrijfstof te voeden. Aangezien ik voornamelijk over sex en erotiek schrijf, laat het zich raden dat mijn research- en onderzoeksmomenten bepaald geen straf zijn.

 

 

Het is bedenkelijk een extra uitdaging om de meest vreemdsoortige fantasieën los te laten. Het empirisch onderzoek (onderzoek dat directe of indirecte waarnemingen gebruikt) dat volgt om het decent in alle ranzigheid op te kunnen schrijven, vormt een plezier in zichzelf kan ik u verklappen.  Zo heb ik de afgelopen jaren de meest vreemdsoortige filmpjes gezien. Absurdistische gesprekken gevoerd met vriendinnen. Bijzondere voorwerpen in mijn handen gehad (ennu....in andere plaatsen, maar dat terzijde) en heel leuke activieiten ontdekt, zonder en met Lustgenoot. Het schrijven van erotica is een fijne bezigheid!

 

Enniewee, van de week stuitte ik bij toeval op een klein wetenschappelijk artikel over de gezondheids-voordelen van het orgasme. Waar we een jaartje of 100 geleden nog dachten dat onanie zo’n beetje de belangrijkste veroorzaker was van kaalheid bij mannen en vrouwen juist andersom evenredig van hun hystrie werden afgeholpen door de toepassing van ‘massage van de vrouwelijke delen’, zijn er tegenwoordig behoorlijk veel onderzoeksresultaten van serieuze aard beschikbaar over de fysieke en emotionele impact van het orgasme. Al dan niet veroorzaakt door eigen hand of speelgoed, dan wel met een Lustgeno(o)t(te). 

 

Enkele feiten op een rij: bij een orgasme komt onder andere het hormoon cortisol vrij. Dit wordt aangemaakt in de bijnierschors en heeft directe invloed op het slaap-en waakritme, de vertering van ons voedsel en ons afweersysteem. In positieve zin welteverstaan. Met andere woorden: we slapen beter, we worden minder dik van wat we eten en blijven lager op de been bij een griepepidemie.

(For the record: de afgelopen tien griepgolven hebben mij volledig gepasseerd. Just saying...)

Daarnaast zorgt sexueel fysiek plezier voor het vrijkomen van endorfines en dopamines. Die geven ons een geluksgevoel EN, niet onbelangrijk, ze fungeren als antihistamine (onderdrukt allergische reacties), opiaten en als sterke pijnstillers. Dit zijn zo maar enkele van de voordelen hoor lezers!


'An orgasm a day keeps the doctor away' is dus helemaal zo gek nog niet. Het helpt ons tegen depressie, slapeloosheid, brandend maagzuur, relatiecrises, obesitas, griep en aanverwanten, ontstekingen, schrale huid, stemmingswisselingen, menstruele pijn en nog veel meer. Weg met alle valium, diclofenaxen en koolhydraat-arme dieeten. Gewoon met z’n allen aan het orgasme, ik vermoed dat de kosten van onze noodlijdende gezondheidszorg dan binnen een jaar zijn gehalveerd! Serieus, de wereldgezondheid in fysieke en emotionele zin zou er een stuk beter aan toe zijn als we met dagelijkse regelmaat genieten van wat de natuur ons heeft gegeven.

De volgende vraag die zich aandient is dan natuurlijk: hoe komen we gemakkelijk tot een orgasme?  Ik bedoel, met een tennisarm die vre-se-lijk veel pijn doet, is het niet altijd eenvoudig om de handen te laten wapperen, so to speak. En iemand die depressief is, heeft gewoon helemaal geen zin. Om maar niet te spreken van partypoopers als angsten, remmingen, schaamte en zonde, emoties die de volksmenners ons hebben meegegeven en wij zelf tegenwoordig in stand houden.

Ook daar helpt de natuur ons uit de brand, of beter gezegd, in de brand. Natte dromen om maar wat te noemen. En wie denkt dat dit alleen voor mannen geldt: dream on, want ook dames kunnen zo hevig dromen dat zij tot een climax komen in de slaap. Echt waar. 

Nu ik eenmaal aan het lezen was geslagen over allerlei zin en onzin van het orgasme, las ik en passant ook de resultaten van een groot Europees onderzoek onder 8000 vrouwen. Wist u dat, verbazend genoeg, de Nederlandse vrouw het vaakst tot een orgasme komen kan binnen de onderzochte Europsese landen?  En dat 11% van de dames een orgasme kan bereiken via anale penetratie en slechts 5% dit ook doet met hun partner? (Heren: hier ligt een schone taak voor u!!!) 

 

Ik ben zelf ook van de Rust, Reinheid en Regelmaat. Ik maak geen grap als ik zeg dat ik bijna dagelijks minimaal een orgasme beleef.  

Brengt me op het idee om ook eens te ‘faken’: in dit geval wel andersom. Geen ‘Ooooooh’ om te behagen (aan dat soort faken doe ik niet mee), maar ‘Hatsjie’ als voorspel en uitnodiging. Een mens moet wat over hebben voor de gezondheid nietwaar?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0