Kom hier dat ik u ruik!

Dat ik zeer zintuigelijk ben ingesteld, leest u overal terug in de verhalen van De Lustkronieken. Kijken, voelen, proeven.....hmm! Zelden heb ik het echter over geur en dat is best bijzonder. Ons reukorgaan is namelijk het meest sensitieve zintuig dat wij bezitten. Wij bezitten, ja echt, per persoon, 300.000 geur-receptoren die een slordige 10.000 geuren kunnen onderscheiden.  Bovendien, en dat vind ik nog wel het mooiste, is het ons enige zintuig dat direct met ons emotionele brein in verbinding staat en niet te manipuleren is.

Liefde gaat door de maag, luidt het gezegde, maar daar geloof ik niks van. Mijn Liefde en mijn lust gaan in ieder geval door mijn neus! U kunt mij met hoogrode opwinding aan mijn handen zien staan ruiken na het snijden van gember en citroengras en u zult mij met regelmaat aan mijn Lustgenoot zien snuffelen.

In Liza’s Lustige wereld speelt geur een belangrijke rol. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens kunt u rustig vertalen in ‘zoals het thuis ruikt, ruikt het nergens.’  Ik snuffel graag. Zeker aan mijn Lustgenoot. En vooral als de geur heel evident is.

Als hij heeft hardgelopen – en vers mannenzweet (vers he, na een uurtje is het niet te harden) aan zijn lijf heeft hangen...hmmm!. Als hij zijn shirt slordig op mijn bed achterlaat, snuif ik met genoegen het hele t-shirt leeg in de nachtelijke uren wanneer het bed heel groot lijkt. En, u voelt  ‘m aankomen, de geur van zojuist geconsumeerde sex...brrr! Soms laat ik heer Z in de vroege koude ochtend uit terwijl Lustgenoot zich warm nog eens omwentelt in het grote bed. Het is echt supergeil de slaapkamer terug binnen te sluipen en een wolk van sexgeuren over mij heen te krijgen als ik het dekbed opensla. Het eerste dat ik doe als wij elkaar enige tijd niet hebben gezien, is mijn neus om hem heen slingeren en als een serieuze drugverslaafde hem helemaal af te ruiken.

Sommige plekken op het lichaam ruiken sterker dan andere. Nee nee, dan praat ik niet over zweetvoeten of ongewassen oksels. Ik praat hier over delicate geuren die zich graag openbaren in bijvoorbeeld de liesholten (ja, inderdaad,  daar snuffel je niet even als je elkaar begroet in een restaurant, maar allez, het is wel een heerlijk reukplekje, echt waar!). Ik zweer u, als er 1.000 mooie en geurende mannen staan weet ik Lustgenoot er gebinddoekt nog tussenuit te ruiken.

Mijn geurgevoeligheid staat niet alleen en is ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd. Ik heb dus niet zomaar nog een fetish erbij, maar ben eigenlijk heel natuurlijk in mijn velletje. Feromonen, stoffen die mensen en dieren afscheiden om met elkaar te communiceren over afstand, vormen een onderdeel van de sexuele aantrekkingskracht tussen de sexen. De theorie is dat je onbewust ruikt of het immuunsysteem van de andere sexe complementair is aan je eigen immuunsysteem en zo sterkere nakomelingen kan verwekken. Ook leuk weetje: genetisch gemodificeerde muizen bij wie de klieren zijn uitgeschakeld en daarmee de feromoonproductie, verwekken nog maar heel weinig nakomelingen. Met andere woorden: zonder feromonen worden die muizen gewoon niet geil, en dat terwijl ze er normaal gesproken flink wat van kunnen. Nog leuker: een eicel die zich in de baarmoeder bevindt produceert ook lokstoffen, waardoor de spermacel – behept met 20 geurreceptoren voor dat specifieke stofje – feilloos zijn weg weet te vinden naar de roepende eicel.  Heel romantisch eigenlijk. Mooi hoor, zoals de natuur werkt.

Ik voor mij, het maakt me niet uit waar het allemaal vandaan komt. De meeste feromonen blijken in mannenzweet voor te komen en ofwel urine-achtig ofwel muskus-achtig te ruikten. Aldus gesterkt door de wetenschappelijk benadering, laat ik me genadeloos geil worden door de zojuist hardgelopen hebbende Lustgenoot en snuffel ik schaamteloos zijn liesholten af. 

 

Ik herinner u echter ook aan het feit dat er meer in het leven is dan feromonen. Aantrekkingskracht en geilheid mogen dan een biologische basis hebben, de acties die wij er wel of niet op laten volgen hebben toch meer te maken met andere factoren.

 

Zoals het uittrekken van de hardloop-uitrusting bijvoorbeeld. Of een strakke spijkerbroek. Speelgoed dat achteloos maar zeer uitnodigend op tafel wordt gelegd. Een appje met dirty talk. Offe....De Blik, die blik die meer belooft en zegt dan een feromoon ooit teweeg kan brengen. Brrr.....Kom hier, zeg ik dan, kom hier dat ik u ruik!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0