Op blogbezoek bij Sylvia Visser: slipcursus

Op 1 december mocht ik op blogbezoek bij de leuke Sylvia Visser. U kunt hier klikken voor haar heerlijk leesbare website. En hieronder lezen wat ik schreef:
Slipcursus voor Gevorderden

 Zelfs in het leven van Liza bestaan er dagen dat de gebruikelijke sliploosheid wordt afgelast. Mede ingegeven door de maandelijkse vruchtbaarheidsbewijzen, een koudefront bij korte-rokken-behoefte of gewoon omdat ik zin heb in “snug & comfi”. Laatstgenoemde komt minder voor, maar desalniettemin passeert het verschijnsel toch 3 à 4 keer per jaar.

 

Lustgenoot houdt niet van mijn slipjesdagen, ongeacht het nut of nood- en oorzaak.  Ik kondig daarom het slipgevaar vooraf aan, voor de emotionele voorbereiding.

‘Wat heb je dan wel aan?’, vroeg hij, nog net niet met een snik in zijn stem. ‘Gewoon, een hipster ofzo’, antwoordde ik hoopgevend. In zijn zwijgen hoorde ik meerdere vraagtekens. Mijn eerdere crashcursus ‘lingerie voor beginners’ beperkte zich tot een wederzijdse anti-stringcampagne. Om algemene spraakverwarring te voorkomen en mijn Heerschap enig vreugdevol vooruitzicht te geven op een sexy slip, zette ik hem, verbaal, op het juiste spoor in mijn vervolgtraining ‘slipcursus voor gevorderden’. Ik moet helaas toegeven dat het ook mij in de voorbereiding geduizeld heeft.


String, tanga, hipster, correctiebroekje, heupslip, tailleslip, high-legs slip, vlinderbroekje, push-up, mini-, midi-en maxislip, brazilian, vrouwenboxer, shapewear in katoen, zijde, nylon, kant en aanverwanten en met of zonder dubbel gestikt kruisje.  En dit is slechts een kleine selectie bij een willekeurig postorderbedrijf.


Ik bedacht dat de keuze voor de heren bestaat uit strakke of losse boxers en onderbroeken. Geloof ik. Ik ben namelijk ook voorstander van een sliploze Lustgenoot en aangezien wij van de wederkerigheid zijn… afijn, vult u dat plaatje maar in.

 

Is dit een nieuw front op het feministisch snijvlak? Een doolhof om vrouwen te doen geloven dat ze die ENE slip nog niet heeft en toch ECHT nodig heeft? Wat een BS eigenlijk, beste lezers, ik vatte direct sympathie op voor de positie van Lustgenoot.


Ik pleit voor een broeikruis- en billensplijtervrije wereld en start een actiegroep voor ‘Bijna-Sliploos-Leven.’ Met de keuze tussen hipster of midi-slip voor de dagen dat we echt niet zonder kunnen.  Lustgenoot heeft zich volmondig aangesloten. Binnenkort hebben wij de eerste bijeenkomst van de werkgroep. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Je Fan (zondag, 06 december 2015 02:34)

    Sliploos is soms best lekker inderdaad maar niet met te losse broeken ;)