Erotica

De afgelopen dagen was ik best even druk met de aanstormende deadline van de schrijfwedstrijd van EroScripta. Ik zit niet in de jury, maar ben wel organisator van het evenement, dus dat neemt verantwoordelijk-heden met zich mee. Met de naderende deadline van 31 augustus liep de mailbox over van de inzendingen. Er zijn niet zo heel veel wedstrijden van dit genre en zeker niet met als prijs te worden gepubliceerd in een echt EroScripta Boek. Prachtig om te zien dat er zoveel talenten in Nederland zijn, die zulke prachtige erotische verhalen en gedichten schrijven. Serieus, ik ben er echt door geraakt!

 

Ondertussen las ik heen en weer en over en terug wat discussies op Facebook over Erotica. Ingegeven door opmerkingen van anderen over de schrijfwedstrijd, mijn inzending (en winst!) voor ronde 7 van de erotische schrijfmarathon van EWA en de publicatie van mijn nieuwe boek Lustkronieken 2.  Functioneel Naakt, wel of niet Porno, teveel seks, te weinig dit of dat….ieder heeft zo zijn of haar eigen mening. Ik vind dat mooi, al deze visies en al deze smaken. En ik vind het nog beter dat zulke discussies op gang komen en worden gedeeld. 

Gisteren viel er zowaar een vraag naar binnen, via de Eroscripta mail. Waarom ik dan toch zo nodig en perse die erotische verhalen moet schrijven? Kan ik niet gewone verhalen schrijven? Oempf, jaja, zulke vragen krijgt men nu eenmaal als eroticist. Zouden dit soort vragen nu ook gesteld worden aan de schrijvers van misdaadromans, van historische overzichten of wiskundeboeken? Het is van hetzelfde pluimage als mij gevraagd wordt of het autobiografisch is. Ik bedoel: de misdaadschrijver pleegt toch zeker niet alle moorden zelf waarover hij schrijft, mag ik hopen tenminste. Maar als het om erotiek gaat, komen we ineens op een ander level. Dat is heel persoonlijk.

En dat is dan ook precies De Reden waarom ik de laatste jaren alleen nog maar (over) erotiek schrijf, en over seks, en over lust. Enzo. Er is geen ander genre, believe me, wat zo de menselijke kern raakt als de erotiek. Alle facetten van de menselijke natuur, spiegelen zich in Lust en erotische zaken. Hoe wij elkaar beminnen, fysiek en emotioneel. Hoe wij elkaar benaderen, zoeken, vinden, versieren. Hoe onze woede zich vertaalt in ruwheid, onze zachtheid zich vertedert in strelen, ons verlangen in zinderende vrijpartijen, ons verdriet, onze blijdschap, jaloezie, hoe onze eenzaamheid voor even is verlost door het mooie contact tussen een of meerdere mensen….get the picture?

Zeker word ik wel geil als ik zit te schrijven. Want al schrijvende benut ik mijn fantasie, put ik uit mijn persoonlijke ervaringen van en met mijn Levenslustige Lustgenoot, en uit ik zo direct of indirect mijn verlangens en wensen. Maar daar doe ik het niet voor. Om geil te worden kan ik ook gewoon een lekker filmpje opzetten van Tori Black of mijn Lustgenoot lastigvallen met hete uitdagende appjes, in de hoop dat ik hem zo terg dat hij me in alle opzichten ondersteboven zet (waar hij uitermate bedreven in is, maar that’s another story).  

Los van alle geiligheden, ben ik een vrouw met een Missie. Ik geloof oprecht en zeker dat de wereld een veel leukere plaats zal zijn, als we meer Lebensraum geven aan Levenslust in het algemeen en Wellust in het bijzonder. Denk even mee: na een orentuutend orgasme,  heb ik zoveel energie dat ik gerust fluitend en zonder mopperen de afwas doe, extra lang de hond uitlaat en allez, ook nog snel even onder de bank stofzuig.  Na een avondje Lustgenoot van zinderende intermezzo’s en zere billekes, loop ik daags daarna redeloos met een glimlach rond en is alle lust tot zinloze discussies opgelost in het luchtledige.


Bij het gelukzalig lezen van een goed in elkaar gezet erotisch verhaal, word ik geraakt lieve Lezers. Meer dan bij welk genre dan ook. Een sterk erotisch verhaal gaat veel verder dan alleen het beschrijven van de daden en handelingen. Het neemt je mee in de verleiding, de uitdaging, de emoties, de angsten, de onzekerheden, de gelukzaligheden en de glorie momenten. 


Het bedrijven van Lust, het schrijven over Lust en het lezen over Lust, dragen bij aan een betere wereld.  Dus. Daarom schrijf ik erotica. Ik hoop dat u ervan geniet. En van de prachtige verhalen die straks in het EroScripta boek zullen staan!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marco Cleeo (maandag, 07 september 2015 18:20)

    Tja, wat zijn dan gewone verhalen? Zijn verhalen (films) over oorlogen dan gewoon, is het mensen laten schikken of laten walgen bij een horror of misdaad verhaal (film) dan gewoon. Zijn dat geen genres die ook de kern van de mens net zo raken.
    ‘Make Love not War’ Geeft niet voor niets de tegenstrijdigheden in de mensheid weer en dat niet iedereen dezelfde kern bezit. Maar ‘Love’ maakt onze wereld beter, ‘War’ slechts slechter.