Shibari en Het Korset

Mijn liefde voor het Korset komt voornamelijk voort uit emotie. De vrouwelijke vormen tot in finesse benadrukt, het punt dat het bijna pijn doet wat mij extra fysieke bewustwording geeft…het draagt allemaal bij aan een intense beleving.
Ik heb dan ook verschillende Korsetten ter beschikking, ieder met een eigen dynamiek.


Het ‘insnoeren’, zoals dat heet, is een bijzonder ritueel in zichzelf. Het is geen klusje dat je even klaart op een snelheid vereisende werkochtend. Als ik een korset draag, is dat voor bijzondere gelegenheden. 

De voorbereiding van de outfit werkt op mij als een sterk afrodisiacum. Nadenken over de geweten wens van Lustgenoot. En daar de passende stukken bij vinden. Dat houdt zoiets in als: met of zonder jarretel, hold-up kousen of jarretelkousen dus. Een overbust of waisttrainer, met of zonder cover voor de borsten. En indien zonder: hoort daar dan een bh bij of niet, en zo ja, welke dan? Met of zonder slipje, doe ik in geval van een underbust of waisttrainer een bloes er onder? Komt er überhaupt bovenkleding overheen? Indien dat wel het geval is: niet alles is geschikt om er overheen te dragen. Afijn, met zo een gebeurtenis kan ik dus dagen zoet zijn, tot mijn grote plezier. Zo ben ik ook dagen bezig met de Ontmoeting met Lustgenoot, wat ook precies zijn doelstelling is. Wederzijdse aandacht, als voorspel.


Awel, wanneer de Dag is aangebroken, ligt alles klaar op de witte lakens van mijn bed en trek ik het met kloppend hart aan. Het insnoeren is in feite de laatste daad van een dagenlang ritueel en gaat gepaard met een opgebouwde opwinding. Het aantrekken is eigenlijk zo gepiept, maar het op de juiste manier bevestigen en verbinden van alle haakjes en veters vereist oefening en geduld. Vooral die laatstgenoemden, geduld en beheersing, vragen om een emotionele en mentale focus die absoluut bijdraagt aan de Lustigheid.

Ik heb het mijzelf aangeleerd hoe ik de veters, zelfs aan de achterzijde, zo vast en strak mogelijk kan krijgen. Daar ben ik snel een half uur mee bezig. Eerst los. Wat rondlopen. Nog iets strakker doen. Kijken in de spiegel of het gewenste effect al is bereikt.  Nog iets strakker.
Mind you: dit doe ik ‘blind’ en met de handen ondersteboven tastend op mijn rug. Het laatste stadium is als ik mijn HeleHogeHakken al aan heb. Dan kantelt mijn bekken en is mijn rug rechter. Pas dan, centimeter voor centimeter, trek ik de hele veter door ieder haakje zo strak als ik kan. Het lijkt nooit strak genoeg, al wordt mijn adem dan al benomen. Dat laatste beetje laat ik dan over voor Lustgenoots vaardige handen.

 

Het ingesnoerd zijn geeft me echt een thrill. De beperking van de adem- en bewegingsvrijheid luidt een andere vrijheid in. De vrijheid van Lust. Ik voel me sensueel, vrouwelijk, als ik mijn handen langs ‘de leest’ laat glijden. De billen en venusheuvel komen meer in beeld. De concentratie die het van mijn lichaam vereist, om te lopen, zitten en ademen, en de beheerstheid die het van me vraagt, brengen me in een soort van meditatieve staat. Een Lustmeditatie zo u wilt. Zo voor Lustgenoot te staan, mijzelf zo aan te bieden aan hem, zijn ogen over mij te voelen glijden, zijn goedkeuring en opwinding te zien, dat is een heel bijzonder fijn moment. Het is intiem, heel intiem. Hij weet dat ik het voor hem doe. Ik weet welk effect het op hem heeft en voel zijn verlangen. Dit ingesnoerd zijn brengt voor mij een zekere verbinding, die veel verder gaat dan de Lust alleen.

 

Door allerlei omstandigheden heb ik me verdiept in de kunstvorm Shibari. En de daarmee samenhangende meer erotische vorm Kinbaku. Het is het Japanse spel van verbinden met touw.
Inbinden, ombinden…geef het een naam. Behalve dat ik het esthetisch gezien heel aangenaam vind om naar te kijken, ontdekte ik pas, vreemd genoeg, heel recentelijk het werkelijke verband tussen het Korset en deze prachtige vorm van insnoeren. Het feit dat je dit insnoeren niet zelf kunt doen, maar bent overgeleverd aan de fantasie en vaardigheid van een partner, geeft het zelfs een extra dimensie. 


Dat overgeven van controle, ook na het ingesnoerd zijn, heeft alles te maken met vertrouwen. Weten dat Lustgenoot precies weet wat te doen om mij in een staat van opwinding te krijgen en te houden en nooit mijn grenzen overschrijdt. Het loslaten van die controle en de fysieke focus en concentratie, vergroten de Lust enorm. Dat hij kan doen en laten wat hij wil met mij, dat ik mentaal boven het fysieke ongemak moet uitstijgen: het leidt allemaal naar een soort van trance. Een ingenieus spel van ying en yang, tussen twee mensen die elkaar in vertrouwen weten te vinden.

 

In deze beperking toont zich de meester. Die mentale en fysieke concentratie, dat gevoel van ingesnoerd zijn en het overgeven van de controle, geeft ook een emotionele overgave aan de Lustgenoot. Een vreemde en opzienbarende zielerust.
De dynamiek bij Shibari en het Korset is geheel en al hetzelfde. Het is dezelfde meditatieve Lust die vrijkomt, slechts in een andere verpakking en verschijningsvorm. 


Het Korset en Shibari, Wie had dat gedacht. Twee werelddelen en een geschiedenis van elkaar verwijderd. Elkaar gevonden in de menselijke driften die wij universeel bezitten.  Verbinding. Ook in dat opzicht.


Reactie schrijven

Commentaren: 0