Bizar eigenlijk, rokjesdag

Het duurt niet lang meer lieve lezers, of de eerste rokjesdag 2015 breekt aan. Die heerlijke belofte zweemt al in de lucht. Rokjesdag vind ik best een prettige traditie in zichzelf.

 

De idee is, dat de wollen onderbroeken eindelijk de kast in gaan, de panty’s van het beentoneel verdwijnen en de lange broeken met de stevige schoenen uit het straatbeeld gaan. Nu draag ik toch al meestal een rokje, met kousen en hakken. Ook in de winter. Wat soms best even doorbijten is, dat geef ik toe. Dus voor mij is rokjesdag geen bevrijding van het koudejuk en de goede zeden. Hoewel ik zeker een gevoel van bondgenootschap ervaar.

 

Als rokjesdag aanbreekt, bedenk ik mij dat duizenden vrouwen door heel Nederland de benen aan het scheren zijn, rokjes uitzoeken en strijken, leuke hakken erbij uitzoeken en dan ook een beetje frivool slipje natuurlijk. Ook weet ik, dat duizenden vrouwen zich die dag hubsch voelen, flirterig rondparaderen en er meer dan gebruikelijk gevrijd en geneukt wordt die avond. Leuk om dat om me heen te zien gebeuren.

 

Maar rokjesdag stemt mij ook wat triest. Waarom in vredesnaam stoppen de dames überhaupt met verleidelijkheid als de winter aanbreekt? Ook in de kou kun je nog lekker bezig zijn hoor! Allez, ik ben blij dat we na rokjesdag bevrijd zijn van de slobbertruien, de eeuwige spijkerbroeken, joggingpakken, uggs en de grote sokken met, godbevrijdme, vrolijke kleuren. Is het dan echt zo dat de zon alle verschil maakt en wij ons laten dicteren wanneer we ons aantrekkelijk voelen en wanneer niet? Of laten we ons opnaaien door de media en koeienerende manspersonen?

 

Ik snap het best hoor, dat we er niet iedere dag willen uitzien als Miss Monroe. Ook ik heb ranzige dagen. Maar tjoeme, als ik zo in het algemeen om mij heen kijk, vind ik de Nederlandse vrouw nu niet het toonbeeld van geiligheid en levenslust. Is hun goed recht, uiteraard. Ieder zijn ding. Gezien de onderzoeken, die ons vertellen dat een meerderheid van de Nederlandse dames een ernstig tekort ervaart aan sexuele aandacht en bevrediging, stemt dit wel tot nadenken. De zuurpruimende dames, die graag meer en betere seks willen, dromen weg bij de bouquetreeksfilm fifty shades. En voor die ene dag, rokjesdag, doen ze even wat moeite.
Anderzijds, traditiegetrouw, horen we de mannen (en andere vrouwen) ook steen en been klagen dat het na het trouwen niets meer is, dat hele sexleven. Dit vertellen ze dan met een vormeloze sweater, afzakkende spijkerbroek en als mannen onder elkaar na de dagdurende voetbalwedstrijd op tv. Duhuh!

 

Tjeez, ik denk nogal in stereotypen vandaag en scheer iedereen met dezelfde kam. Sorry, het komt er toevallig zo uit. Ik ben niet al te mild in mijn vooroordelen op deze lentedag. Ik ben er werkelijk van overtuigd, dat een levenslustig leven niet zonder wellust kan. Net zo min als we zonder lekker eten kunnen. En dat je daar soms even wat extra moeite voor mag doen. Kost wat, heb je ook wat. En vaker dan die ene rokjesdag, verjaardag of kerst.

 

Lustig leven is een werkwoord. Het besef, dat je eerst je kamer opruimt en dan pas de wereld, maakt in ieder geval dat ik altijd bij mezelf begin. Als ik meer en betere seks wil, zorg ik dat ik zelf in de mood ben en sex uitstraal. Ik kijk niet afwachtend naar Lustgeno(o)t(en) om me passioneel te verleiden: ik verleid zelf! Ik ga niet liggen smachten in mijn bed, ik heb zelf ook handen en speelgoed. Als ik meer fysieke aandacht wil, zal ik me ook meer fysiek uiten en me zo kleden en gedragen dat ik me sexy en aantrekkelijk voel.

En ja, geloof me, ik spreek uit ervaring, dat kan ook voor, tijdens en na een dag keihard werken, de kinderen verzorgen en alle andere levensverplichtingen. Lust geeft energie. Rokjesdag is een state of mind, die je het hele jaar door kunt hebben en bijdraagt aan een leuker leven.

Het is echt niet dat rokje wat ons ineens aantrekkelijk maakt. Zeker niet als we dan nog allemaal lichtreflecterende benen hebben of drooggeschilferd zijn van de centrale verwarming. Het is de aandacht die we onszelf schenken, het flirtgedrag in het hoofd en de plotselinge zwierigheid van lopen, die ons aantrekkelijk maken.

Dus. Voor mannen, vrouwen en alles daar tussen in: wil je meer en betere seks? Begin bij jezelf. En anders niet klagen. Zeker niet op rokjesdag.


Reactie schrijven

Commentaren: 0