Anale Banaliteiten

Anaal genoegen was in de tijd dat ik de seks ontdekte, iets voor Hele Enge Mensen. Dat waren de freaks, de verwegvanonsbed homo’s en de hoeren die dat deden. Dat zal deels hebben gelegen aan de mensen met wie ik verkeerde, maar over het algemeen genomen was het anale toch wat taboe in het reguliere leven, zelfs na de sexuele revolutie.
Gelukkig is dat ook mee veranderd in de tijd. Tegenwoordig is het zeker ook een ingang van plezier en zijn de filmpjes op redtube legio. Toch wat bereikt. Hoewel er nog steeds mannen én vrouwen zijn die het bijzonder niet prettig vinden, gewoon vanwege het idee, is het steeds vaker onderwerp van gesprek en kijken er minder mensen affreus als je zegt dat je "er aan doet". Ik twijfel er niet aan dat het vroeger ook van harte plaatsvond, maar er werd toch veel minder over gesproken en minder gedaan.

 

Ook in de Lustkronieken maak ik er graag gebruik van. Inclusief de buttplug. Tenslotte is het anale verkeer in veel gevallen super sensitief en intiem. Er zitten ongelooflijk veel zenuwuiteinden aan de uitgang, die met de juiste stimulans tot volle bloei weten te komen.
Maar ik worstel toch met het onderwerp. Niet zozeer om het te doen: ik ben een fan. Maar om het te bespreken en te beschrijven hebben we toch echt minder vocabulaire tot onze beschikking. Waar de vooringang uitvoerige en soms lyrische beschrijvingen kent, vervallen we bij de achteringang snel in banaliteiten die niet erg romantisch zijn, teveel getuigen van de connectie met de andere functie en daarmee zeker niet tot mijn verbeelding spreken. Luister maar: een kut is een bloem, een poes, een vagina, een warme omhelzing, flamoes, doos, grotje undsoweiter. Spreken we echter over de anale ingang: aars, poepgat, kont, poeperd, anus, reet, de bruine ster….need I say more?

Ik bedoel, laten we het vooral noemen zoals het is. Maar ik ben nu eenmaal verbaal aangelegd en ik raak minder in vervoering van "ik ga je heerlijk in je aars nemen", dan van de warme stem die zegt "ik neem je in je heerlijke kutje".

 

Ligt dit aan mij waarde lezers? Ben ik behept met een onredelijke verbale romantiek? Ik vind de woorden gewoon niet mooi genoeg om de heerlijkheid te beschrijven. Terwijl het toch een prachtig lichaamselement is, zowel bij mannen als bij vrouwen. Een anus riekt naar banaliteit, so to speak. Tot nu toe heb ik het opgelost met andere woorden. Zoals de achteringang, tussen de billen, en - oké- kont, dat gaat dan nog wel. En in de Lustkronieken heb ik het opgelost met het woord "Corona" (en in een nimbus nevelt om de lamp, zo ging het gedicht De landman gaat van Aart van der Leeuw). Maar ik ben op zoek naar meer en anders en roep bij deze de hulp in van het lezende en doende publiek. Bij het schrijven van Lustkronieken 2 kan ik toch niet bezig blijven met diezelfde ouderwetse Corona en die eenvoudige ook niet zo poetische achteringang…….

Moraal van het verhaal: Liza Daen zoekt nieuwe woorden. Wie biedt?


Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Pierre Courage (woensdag, 08 oktober 2014 11:59)

  Corona vond ik geen goed woord, doet aan een sigaar denken. Ik zou meer het bergkarakter van de achteringang benadrukken: spelonk, ravijn (naast vagijn). Backdoor wordt in het Engels veel gebruikt, kan je in het Ned. gewoon overnemen. Heeft het voordeel dat je deurmetaforen kan gebruiken. Gesloten kasteel, deur die moet worden ontgrendeld, sleutel in het slot. Maar ja, ik kom ook niet echt ver.

 • #2

  Liza Daen (woensdag, 08 oktober 2014 20:55)

  Backdoor is best mooi, maar ik probeer het Engels meer te vermijden. Sterretje was best aardig, 'ster' vind ik nog beter.....

 • #3

  Marie Rebelle (maandag, 20 oktober 2014 19:02)

  .... hummm... hier moet ik toch even over nadenken. Ik schrijf uiteraard alleen in het Engels en loop niet echt tegen dit probleem aan, maar ik snap jouw dilemma. Als ik ineens een ingeving heb, hoor je het van me... of ik moet de titelmaker vragen of hij ideeën heeft ;)

 • #4

  Procedo (vrijdag, 28 november 2014 10:07)

  De zoektocht moet ons afleiden van de 'harde' uitdrukkingen als onder meer anus, aars en poepgat die onze beleving van erotiek bij uitspraak gevoelsmatig uit balans brengen. Bovendien moet het 'nieuw' gevonden synoniem ook in meerdere talen uit te spreken zijn ... en het Latijn is daarbij een prettig uitgangspunt. Uitgaande van de door Liza geprevaleerde uitdrukking 'ster' ... leidt een vertaling in het Latijn ons naar 'stella' ... een uitspraak en klank die ook mooi aansluit bij 'vagina'.
  Verder kunnen de anatomische aanduidingen van anus en rectum ook samen worden gevat in het Latijnse 'sinus' (holte) ... en de vagina als cosinus ;-) Omdat de anus het achterste deel van de Abdomen betreft, kan je wellicht de anus ook liefkozend duiden als 'abdo'. Creatief en sensueel is de aanduiding 'vaginam', maar dat lijkt storend als wij de mannelijke anus duiden. 'Parva' (klein) is ook netjes en uitnodigend ... maar ook kan je denken aan een vervorming van oculus (oog) in de duiding 'lus'. Voorkeur gaat uit naar het deftige synoniem 'STELLA' (als tegenhanger van vagina en penis) en de korte banaal-sensuele versie 'LUS' (als tegenhanger van kut en pik).