Verslipperd!

In het dagelijks werkend en verpozend leven ben ik best wel truttig. Met mijn HeleHogeHakken, strakke zwarte rokjes, glad geschoren en mijn haren keurig in het gareel ga ik echt de deur niet uit zonder mijn eyeliner en mascara. En daar geniet ik absoluut met volle teugen van.Totdat het vakantie wordt.

Als het eenmaal vakantie is, is het net of de wereld zich even achterstevoren zet. Plotseling van Truttigheid verstoken, verval ik volledig in het moeder aarde gevoel. Ik draag geen make-up, mijn wimper krultang ligt werkeloos te zuchten in mijn la en ik loop het liefste zonder ondergoed. En voila: ik draag de meest vreselijke natuurliefhebbende vormeloze en flodderige zomerjurkjes die er maar zijn. Iets wat ik werkelijk nooit zou dragen in het dagelijks werkend en verpozend leven. En on-top-of-it-all: ik draag slippers.

 

Ik kook allerlei gekkigheid, loop iedere dag uren met mijn hond in de vruchtbare polders en schrijf graag tot diep in de nacht vergezeld door een goede fles rum. En bij al deze activiteiten draag ik mijn slippers. Ik verslipper derhalve volkomen in de vakantieperiode.

 

Drie weken lang zien mijn getergde voeten, die al heel wat met mij hebben meegemaakt, de hele dag de blote buitenlucht. Ook mijn voeten hebben Echt Vakantie zogezegd. Ik heb drie paar om de hele zomerperiode mee door te komen, want als het zomer is draag ik, zonder vakantie, ook in de weekenden mijn slippers. Ik heb gewone zwarte (die zijn mijn favoriet), ik heb een paar met leren zolen en glitters (want tja: blijf wel een wufte juffrouw natuurlijk) en ik heb zelfs zilveren glibberdingen die na genoemde drie weken ook echt de prullenbak in kunnen. Al jaren houd ik dit slipperritueel vol.

Het is niet uit stichtelijkheid of uit "gezondevoetenoverwegingen". Mijn slippers zijn gewoon retehandig. Ik glip erin, ik glip eruit zoals het mij betaamt. Ik kan er uren op lopen zonder blaren, knellingen of zweterigheid. Ook als het regent heb ik ze aan, dan kom ik gewoon met moddervoeten thuis. Ik vind het namelijk ook frukkelijk om met mijn blote voeten, letterlijk, in de modder te staan. In de vakantie draagt niets zo bij aan mijn gevoel van ont-haasten, ont-moeten en ont-doen, als het dragen van mijn slippers. Van nature zijn teenslippers geen lustverhogende elementen in een vrouwenleven. Toch: dat gevoel van vrijheid, tijdloosheid en moeder aarde, werkt voor mij zeer lustverhogend. 

 

Mijn beste vriend was vandaag om hier te eten. Hij kent mij al zeer lang en heeft me dan ook in allerlei vreemde uitdossingen voorbij zien komen. Hij kent mijn HeleHogeHakken-fetisj als geen ander en ook mijn andere eigenaardigheden. Hij heeft daar ondertussen geen oordeel meer over en kijkt nergens meer van op. Maar die slippers......tja, dat blijkt nog steeds een vreemd onderwerp van gesprek te zijn en iets waarnaar gevraagd moest worden. Ik heb, na al die jaren, eindelijk uitgelegd wat het is met die slippers. Over de "flodderjurkende slipper juffrouw" en de interactie met de tijdloze vrijheid. En dat als ik vakantie heb, ik volkomen verslipper. Hij knikte wat, met een opgetrokken wenkbrauw.

 

Naderhand ben ik het roerend met mijzelf eens dat het woord "verslipperd" precies mijn gemoedstoestand aanduidt in vakantie. En dat het zo snel mogelijk kan worden opgenomen in De Dikke Van Dale.

 

Verslipperen: <het proces van ont-haasten, ont-moeten en ont-doen>. Zeg nou zelf, dat is toch prachtig?

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Pierre Courage (maandag, 01 september 2014 17:49)

    ik zie het meer als een uitnodiging voor een slippertje!