Lang Leve De Hysterie

An orgasm a day keeps the doctor away. Ik sluit me hierbij volledig aan. Dit prachtige inzicht hebben wij, ongelooflijk, te danken aan Victoriaanse dames. In het Victoriaanse tijdperk, waarin de klinische kijk op het stichtelijke leven hoogtij vierde, leden de dames aan een Vreselijke Ziekte: Hysterie.

Hysterie uitte zich in lastigheid, somberheid, zeurpieterij, nerveusiteit, pijnen in de ledematen, flauwtes, gebrek aan eetlust, huilbuien en allerlei kwalen die het leven van de naasten zuur maakten.

Het verbaast me niets.  Het percentage vrouwen dat aan neerslachtigheid lijdt is nog steeds hoger dan bij mannen.  Erfenisje van het stichtelijke verleden dat ons nog steeds door het hoofd spookt volgens mij.

 

De Victoriaanse dames hadden het zwaar hoor. Ze mochten alleen echtgenote en moeder zijn en moesten vooral deugdzaam blijven. Vrouw zijn en geil zijn...nee zeg, dat kon echt niet. De arme dames kregen alleen sex voor de voortplanting. Ik heb zelfs verhalen gelezen dat er waren die, in de morele stetting van die tijd, sex hadden met een laken tussen de lichamen in met een gat erin. Hoe triestig. Gelukkig is er een groep dames geweest die zo slim was de ziekte Hysterie uit te vinden. Er was een prima genezing mogelijk, die in allerlei prive praktijken te verkrijgen was. Een handmatige massage van de dokter himself.  Die uiteindelijk van uitputting van de armspieren de vibrator hebben uitgevonden, vanwege de enorme toestroom van de dames. Er is in 2012 een enige film van verschenen, Hysteria. Moet je echt eens zien. Enniewee, de hippe ziekte en de lamme armen van de artsen hebben dus geleid tot de beste uitvinding aller tijden: de vibrator.

 

De moderne eenzame mens lijdt volgens mij ook een beetje aan hysterie.  Met alle social media, infobesitas, ratrace en jachtige vluchtigheid komen we veel te weinig aan intimiteit toe. Met onszelf en zeker met de wereld om ons heen. Daar wordt ieder Mensch toch neerslachtig van? En kwalerig? Dan gaan we praten in therapie en slikken medicijnen of we verdwijnen in dogmatische nieuwe eetstijlen of leefpatronen....Pfff, ik word moe als ik eraan denk. Geef mij maar iedere dag minimaal een orgasme, daar blijft een mens heel gezond van.

Fysieke intimiteit geeft zoveel kracht, zoveel energie. Daar kan geen pil tegenop, echt niet. Door het hormoon oxytocine wat vrijkomt bij lichamelijke aanraking en in grote hoeveelheden bij een orgasme voelen we ons behaaglijk en gelukkig. Het is ons cadeautje van de natuur.

 

Met of zonder vibrator, lustgenoot of tijd: rust reinheid en regelmaat doet wonderen. Iedere dag een orgasme. Het is trouwens aangetoond dat als je weinig tot geen sex hebt, met jezelf of anderen, de lust tot sex ook afneemt uiteindelijk. En daarmee levenslust. En we hartstikke eenzaam en chagrijnig worden allemaal. Hoe de monniken en nonnen dat doen is mij een volkomen raadsel, al onderschrijven de veel voorkomende wreedheid der nonnen en de kerkelijke schandalen met kinderen van de kerkenmannen wel de noodzakelijkheid van sex.

 

Onderzoek heeft ook aangetoond dat ruim 53% van de vrouwen fysiek onbevredigend blijft in een relatie (hoe dat zit met mannen weet ik niet helaas). En dat de relaties waarin sex heel goed is en met regelmaat, veel en veel langer stand houden. Niet eens zozeer omdat we dan fysiek bevredigd zijn, maar omdat een partner die bevrediging schenkt ook de aandacht krijgt en er veel meer emotionele intimiteit is.  Goed aangeraakt worden zegt soms meer dan duizenden woorden.  Ik vraag me nog steeds af waarom we niet gewoon leren hoe we goede sex moeten geven EN krijgen (want daar schort het ook nog al eens aan, de kunst van het ontvangen en overgave). Hoe je een geweldige blowjob geeft, waar de G-spot zit, hoe en vooral waar je een mannenlijf of vrouwenlijf masseert.....we klungelen allemaal jaren wat af voor we het een beetje hebben ontdekt. Waarom is zoiets belangrijks niet een deel van onze opvoeding? Gewoon een praktijk openen met een ervaren madam of heer die je dat eens haarfijn uitlegt, aanwijst en voordoet. Ik durf echt te wedden dat het percentage 'houdbare relaties' zal stijgen, er veel meer blije en levenslustige mevrouwen en meneren (met of zonder relatie) in de wereld rondlopen, de kosten van gezondheidszorg zullen dalen en er minder criminaliteit zal zijn.

 

Ondertussen ben ik de Victoriaanse dames eeuwig dankbaar en zorg ik dagelijks goed voor mijn gezondheid.

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0