Geritsel!

Ik heb een uiterst interessante jurk. Met een achterwaartse ritssluiting die van boven tot helemaal onder loopt. Met andere woorden: ik ben geheel en al open te ritsen aan de achterzijde. 

Dat heeft uiteraard grote voordelen als Lustgenoot al te ongeduldig is en me bij het passeren van betreffende kontkant openritsend duidelijk maakt hoe de lusten er voor staan.

Een ander bijkomend genoegen kwam voor mij uit onbedachte hoek. Veroorzaakt door het feit dat ik meestal sliploos door het leven ga. In de al te koude winter wil ik dan nog wel eens een panty dragen (op z’n minst met een hoog scheurgehalte) in plaats van kousen. Maar nu het voorjaar op openbarsten staat, zijn het toch weer de hold-up kousen die de dagelijkse kantoordag opvrolijken. Zoals vandaag.

 

Ik was op één van de locaties waar ik de noeste arbeid verricht, veel in gesprek en aan het heen en weer lopen met mijn telefoon. Voordat ik mij nestelde op de bureaustoel, ben ik even een sigaartje gaan roken in een waterig zonnetje buiten. Daar krijgt een mens, stilstaand sliploos en met hold-ups, best een beetje koude kont van. Ik zette mij derhalve bij binnenkomst met den derrière op de verwarming, startte daarna mijn laptop op en ging zedig zitten. Met de volle blote billen op de stoel, en dus de jurk, en dus de rits.

Ay ay: de rits was verwarmings-heet, te zeggen: loeiheet! Ik heb de billen niet gebrand, maar het was toch even oppassen en afblazen. En eerlijk gezegd was de branderigheid zeer aangenaam. Het maakte in ieder geval de kantoordag op mijn bureaustoel behoorlijk angeheitert, zeker omdat ik de rest van de middag de betreffende noeste arbeid heb verricht met een brandend kruis. Pas in de avonduren heb ik verlichting kunnen brengen, het tergende verlangen was toen tot brandende hoogten gestegen. En dat allemaal door een simpel ritsje.
In tegengestelde richting heb ik ook ontdekt dat een koude rits tegen mijn warme kont wonderen doet voor een interessant contrast.  Ik constateer daarmee dat het temperatuur-contrast tussen rits en kont van een frukkelijke aard is. Lang leve de achterwaartse ritsenjurk!

Het is jammer dat bij de heren de ritsenkwestie van een geheel andere orde blijkt.  De meesten zijn vrij kort, de ritsen bedoel ik. Beter gezegd: te kort om vanuit mijn positie gemakkelijk de Lustornamenten tevoorschijn te toveren. Dat zal ongetwijfeld soepeler gaan voor de heer in kwestie vanuit zijn positie, maar voor mij is de invalshoek aanmatigend onhandig.

Dan heb je ook nog ritsen die überhaupt stug zijn, vooral die in spijkerbroeken. Knopen-gulpen op hun beurt maken het helemaal onmogelijk om verleidelijk en/of met één hand de poort naar het Hart der Spelen te openen. Ik vind daar wat van. Zijn de knopen-gulpen wellicht ontworpen door frigide dames? In stand gehouden door religieuze fanatici? Bedacht door heren die niet graag verleid worden? Tssss.....daar is toch onderhand wel iets op te verzinnen of aan te doen?

Lustgenoot en ik zijn van de wederkerigheid, toch wel. Ik bedoel, als Lustgenoot mij zeer verleidelijk, met langzame hand of met een snelle polsbeweging, volledig openritsen kan, waarom lukt het mij dan niet de faveure te wederkeren? Ik sta jandosie iedere keer weer te frunniken en frutselen om de betreffende rits of knopen open te krijgen. Niets verleidelijks aan, als je het mij vraagt. Zeker gezien het feit dat ondergetekende op gepaste tijden behoorlijk ongeduldig wil zijn en Lustgenoot graag de spreekwoordelijke en letterlijke broek van het lijf rukt. 

 

Eigenlijk zijn rits- en knopengulpen zooo 2015 en daarvoor.
Anno 2016 loop ik graag rond in mijn jurkje dat volledig - en soepeltjes - ritsbaar is aan de achterzijde. En kijk ik bijzonder uit naar mannengulpen die zijn voorzien van openrukbaar klittenband. Ik vind het een eerlijke deal. De eerste ontwerper die dit op de markt brengt, verdient wat mij betreft een standbeeld!

 

Ik betwijfel ineens of dit nu een pleidooi voor de rits was of niet? Het is maar net, van welke kant u het bekijkt: voor- of achterzijde!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Jor (zaterdag, 19 maart 2016 00:16)

  Liza toch! De knopenbroek kan je in één simpele handbeweging ontsluiten, een kwestie van techniek! Een rits daarintegen blijft pielen, tenzij het fancy broeken zijn waarvan de rits doorloopt tot achter boven de bilspleet. Een koltheeft opk onmiskenbaar voordelen voor de lustbeleving maar trekt toch gauw optrekkende wenkbrauwen.
  Ach, droegen mannen nog maar ouderwetse klep-broeken zoals vroeger, 2 knoopjes en de hele santekraam was vrij en toegankelijk . . . Laten we hopen op retro-mannenmode in 2016!

 • #2

  Jor Adam (zaterdag, 19 maart 2016 00:17)

  kolt=kilt, ik ben enigzins typlectisch

 • #3

  Je fan (zaterdag, 19 maart 2016 00:19)

  Als je een rits inderdaad te gulzig wilt open ritsen gaat dat niet lukken dus daarom maar even nog meer spanning opbouwen en rustig die rits open maken ;)

  Xxx

 • #4

  Je fan (zaterdag, 19 maart 2016 00:21)

  @Lor

  Een lederhose is altijd hippe mode tijdens de oktoberfesten
  Dus hiephoi als het weer oktober is en ik weer die makkelijke broek aankan ;)